Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κύπρος: Η παρουσία ελληνικών μαχητικών θα συνεχιστεί εδώ

fir cyprus greece malta
«Η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Αμύνεσθαι περί Πάτρης», ο κ. Φωκαϊδης αποκάλυψε, επίσης, ότι σύντομα το Ναυτικό θα αποκτήσει τρία πλοία ανοικτής θαλάσσης, ενώ δρομολογείται και η ενίσχυση της Αεροπορίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Ο υπουργός Άμυνας ενέταξε την παρουσία των ελληνικών αεροσκαφών στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσης για ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας με την Ευρώπη, τονίζοντας ότι αναγνωρίζεται πλέον ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή ως «παροχέας ασφάλειας».

Ο κ. Φωκαϊδης απέρριψε τις επικρίσεις ότι η παρουσία των ελληνικών μαχητικών έχει σχέση με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «είναι τελείως άστοχο να υπονοεί οποιοσδήποτε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εμπλέκεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες».
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 9/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin