Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Η Χαμάς επιμένει στις καλές σχέσεις με το Ιράν και απορρίπτει τους όρους του Ισραήλ

Η Χαμάς επιμένει στις καλές σχέσεις με το Ιράν και απορρίπτει τους όρους του Ισραήλ
Ανώτατο στέλεχος της Χαμάς τόνισε την Κυριακή ότι η επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος αυτού στο Ιράν σηματοδοτεί την «απόρριψη» των όρων που έθεσε πρόσφατα το Ισραήλ όσον αφορά τη συμφιλίωση των ισχυρότερων παλαιστινιακών οργανώσεων.


Αυτή η «επίσκεψη στην Τεχεράνη αποτελεί απόρριψη των όρων» του Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σάλεχ αλ Αρούρι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται το Ιράν από την Παρασκευή και επρόκειτο να έχει σειρά συναντήσεων με ιρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και η Φάταχ, η κύρια συνιστώσα στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία δεν ασκεί εξουσία παρά μόνο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατέληξαν αυτόν τον μήνα σε μια συμφωνία συμφιλίωσης.

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα ασκεί έτσι εξουσία και στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά αφότου η Χαμάς την είχε αποσπάσει από τις δυνάμεις της Φάταχ έπειτα από μια σύντομη εμφύλια σύγκρουση.
   zougla.gr
 23/10/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin