Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κόντρα για μέρισμα και πλημμύρες στη Βουλή

Βουλή
Εν μέσω σκληρής κόντρας στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ψηφίστηκε χθες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.


Παράλληλα, υπήρξαν και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το έξτρα βοήθημα στους πληγέντες από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα αλλάζει σελίδα, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «το σύνολο των δεικτών βρίσκονται σε ανάκαμψη». Εξαπολύοντας βέλη στη Ν.Δ., ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε: «Θέλετε να ξεχάσει ο λαός ότι πήρατε μέτρα με 30 δισ. φόρους;». Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη Δυτική Αττική, διερωτήθηκε «πού ήσασταν;» τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για παθογένειες δεκαετιών.

Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το «κοινωνικό μέρισμα», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη».

«Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ψέματα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και το «κοινωνικό μέρισμα». Όπως είπε, η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου οφείλεται μεταξύ άλλων σε ανελέητη φορολογική επιδρομή, διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, καθυστέρηση απονομής συντάξεων.

Στο μεταξύ, το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες και τα τεστ αντοχής, που θα γίνουν νωρίτερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, θα δείξουν αν απαιτείται διορθωτική δράση πριν από το τέλος του προγράμματος δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου. «Έμπιστο μέλος της ΕΚΤ και δούλεψε σκληρά για το καλό της Ελλάδας» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής σημείωσε ότι η διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι «ιδιαιτέρως δύσκολη», ωστόσο η κυβέρνηση «έχει θεσπίσει αρκετές κοινωνικές εγγυήσεις έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η αντιμετώπισή τους, τους επόμενους μήνες».

Υπενθύμισε επίσης ότι τα τεστ αντοχής θα διεξαχθούν νωρίτερα για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι μεν «σταθερή» αλλά και ότι τα κόκκινα δάνεια πρέπει να αντιμετωπιστούν «αποτελεσματικά». Ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται στο 17,1%, που είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό.

Ανέφερε ότι η κατάσταση με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη και σημείωσε ότι τα στρες τεστ θα δείξουν εάν χρειαστεί να ληφθούν διορθωτικά μέτρα πριν το τέλος του προγράμματος.

Χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» την επίτευξη συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους για την επικείμενη έναρξη των πλειστηριασμών.
 elzoni.gr
 21/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin