Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν

ισπανικές εισαγγελικές αρχές
Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει στον δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος των μελών της πρώην καταλανικής κυβέρνησης με την κατηγορία της στάσης.


Ο δικηγόρος του κ. Πουτζντεμόν στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται μαζί με τέσσερα μέλη της κυβέρνησής του, είχε δηλώσει ότι το κλίμα στην Ισπανία «δεν είναι καλό» και ότι ο πελάτης του θέλει να κρατήσει κάποιες αποστάσεις. Πρόσθεσε όμως ότι θα συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε την προφυλάκιση των μελών της αποσχιστικής ηγεσίας της Καταλονίας όσο διαρκεί η έρευνα.

Η εισήγησή του αφορά οκτώ μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, που έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους από το Σάββατο.
 elzoni.gr
 3/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin