Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πουτζντεμόν: Οι περιφερειακές εκλογές θα επικυρώσουν τη βούληση των Καταλανών για ανεξαρτησία

Catalonia's deposed leader Carles Puigdemont
Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να «επικυρωθεί» η βούληση των Καταλανών να ζήσουν σ' ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε το Σάββατο από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας αυτής Κάρλες Πουτζντεμόν, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.


Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν άρχισε το Σάββατο την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο.

Ο Πουτζντεμόν μετέβη μαζί με τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του στην πρωτεύουσα της Ε.Ε, όπου είναι ελεύθερος υπό όρους. Η βελγική δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Ισπανία.

«Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίες μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.
 zougla.gr
 26/11/17
-

  • Polls must 'ratify' Catalonia's desire for independence: Puigdemont...


Catalonia's deposed leader Carles Puigdemont Saturday launched his campaign for regional elections by calling on Catalans to make known their desire for independence.

"We Catalans demonstrated to the world that we have the capacity and the will to become an independent state. And on (December) 21, we must ratify this," he said in Oostkamp in Belgium, where he travelled after the Catalan parliament declared unilateral independence.

Puigdemont was sacked as Catalan president after that declaration on October 27 as was his entire regional government. Madrid imposed direct rule on the once semi-autonomous region to stop the independence drive.
 AFP
 25/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin