Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Να κρατηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία

Να κρατηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία
Την πάγια επιδίωξη της Αθήνας να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από αντιπαραθετικές σε συνεργατικές, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να κρατηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, ώστε να στηθούν γέφυρες συνεργασίας,
που ήταν και ο στόχος της τελευταίας επίσκεψής του στην Τουρκία, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας με επιστολή του σε ερώτηση βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τουρκική παρεμβατικότητα.

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος αφενός την κλιμάκωση της έντασης και αφετέρου στα «σημάδια στασιμότητας του τελευταίου έτους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία που καθιστά «περισσότερο από ποτέ αναγκαία την ενεργοποίηση της Διπλωματίας ώστε να πέσουν οι τόνοι». «Διότι αν σιγήσει η Διπλωματία», προσθέτει χαρακτηριστικά, «δεν θα υπάρχει πλέον αντίλογος στις εκατέρωθεν ανεύθυνες φωνές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το ενδεχόμενο ενός "ατυχήματος"».

Προς επίρρωση της θέσης μάλιστα οτι οι επαφές και οι συνομιλίες με την τουρκική πλευρά επιδρούν θετικά στην αποκλιμάκωση της έντασης, επισημαίνει ότι «το χρονικό διάστημα αμέσως μετά την επίσκεψη μου στην Τουρκία, καταγράφηκε σαφής μείωση των τουρκικών παραβάσεων-παραβιάσεων».
 [newsbeast.gr]
  8/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin