Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Δεν θα πληρώνουμε προενταξιακά κονδύλια στην Τουρκία, μια χώρα που απομακρύνεται από τα πρότυπα ΕΕ

προενταξιακά κονδύλια στην Τουρκία
"Δεν θα πληρώνουμε προενταξιακά κονδύλια σε μια χώρα που απομακρύνεται από τα πρότυπα της ΕΕ",
δήλωσε στο real.gr o Επικεφαλής Διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, Ζίγκφριντ Μουρεζάν σχολιάζοντας τον συμβιβασμό που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες για τον προϋπολογισμό του 2018, μετά από σχεδόν 20 ώρες διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν και το Συμβούλιο.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζίγκρφριν Μουρεζάν, δήλωσε στο real.gr ότι "τo μεγάλο πολιτικό νέο από τη συμφωνία του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2018 είναι ότι περικόπτουμε την χρηματοδότηση στην Τουρκία κατά 105 εκατομμύρια ευρώ και θέτουμε επιπρόσθετα 70 εκατομμύρια στον πάγο μέχρις ότου η Τουρκία συμμορφωθεί Πρότυπα της ΕΕ ".

Ο Σ. Μουρεζάν τόνισε ότι "η Τουρκία δεν σέβεται την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία έκφρασης, έχουν συλληφθεί Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι στην Τουρκία, η Τουρκία υπό τον Ερντογάν δεν σέβεται τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα και την κοινωνία των πολιτών".

"Σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε», δήλωσε ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής.

"Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι χορηγούμε κεφάλαια προ - ένταξης στην Τουρκία, ενώ η Τουρκία προφανώς δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές βασικές αξίες", εξηγεί.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να δράσουμε τολμηρά, περνώντας 105 εκατομμύρια ευρώ από την κοινοτική χρηματοδότηση στην Τουρκία και θέτοντας επιπλέον € 70 εκατομμύρια σε διαθεσιμότητα, τα οποίο θα διαθέσουμε μόνο αν αλλάξει η Τουρκία", δήλωσε ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής στο real.gr.
 riknews.com.cy, real.gr
 18/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin