Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ιράν προς Σ. Αραβία: Δεν θα πετύχετε τίποτε απειλώντας μας

ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί
Προειδοποίηση προς τη Σαουδική Αραβία απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, μετά τις δηλώσεις του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, που χαρακτήρισε την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη προς το Ριάντ ως ευθεία πολεμική πράξη, την οποία χρέωσε στο Ιράν.

«Γνωρίζετε τη δύναμη και τη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Άνθρωποι πιο δυνατή από εσάς στάθηκαν ανίκανοι να πράξουν οτιδήποτε ενάντια στον ιρανικό λαό», δήλωσε ο κ. Ρουχανί.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κινητοποίησαν εναντίον μας όλες τους τις δυνάμεις και πάλι δεν πέτυχαν τίποτε», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Ιράν αναφερόταν στον οκταετή πόλεμο Ιράν - Ιράκ, μεταξύ 1980 και 1988, όταν η χώρα κατάφερε να αντισταθεί επιτυχώς στην εισβολή του Ιράκ, που βρισκόταν τότε υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν και το οποίο είχε στηριχθεί τόσο από δυτικές όσο και από αραβικές κυβερνήσεις.

Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει όπλα στους ιρανόφιλους, σιίτες ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης, γνωστούς ως Χούδι, ωστόσο στην πράξη τους στηρίζει, τουλάχιστον πολιτικά, ως αντιπάλους των σουνιτικών αραβικών μοναρχιών με επικεφαλής τη Σ. Αραβία.
naftemporiki.gr
 8/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin