Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η Δαμασκός καταδικάζει το ότι οι ΗΠΑ συνέδεσαν τη στρατιωτική της παρουσία με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις
Το συριακό καθεστώς καταδίκασε την Τρίτη τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη συριακή επικράτεια με την πρόοδο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που οργανώνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.


Ο Μάτις δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο διεθνής συνασπισμός ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία πριν «η διαδικασία της Γενεύης να προχωρήσει».

Ένας νέος κύκλος συνομιλιών για τη Συρία αναμένεται να ξεκινήσει την 28η Νοεμβρίου στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Το να συνδέεται η αμερικανική παρουσία στη Συρία με τις συνομιλίες δεν αποτελεί παρά ένα πρόσχημα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να δικαιολογηθεί αυτή η παρουσία», υπογράμμισε την Τρίτη στέλεχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
 15/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin