Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Ιρλανδία: «Πολύς δρόμος» για συμφωνία για τα σύνορα μετά το Brexit

σύνορα μετά το Brexit
Υπάρχει ακόμα «δρόμος» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιτευχθεί επαρκής πρόοδο στα θέματα της Ιρλανδίας προκειμένου να προχωρήσει η επόμενη φάση των συνομιλιών για το Brexit, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας.


Τα μελλοντικά χερσαία σύνορα Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας είναι ένα από τα τρία θέματα – μαζί με το λογαριασμό του Brexit και την προστασία των δικαιωμάτων των απόδημων – που θέλουν οι Βρυξέλλες να έχουν επιλυθεί σε γενικές γραμμές πριν αποφασίσουν να δώσουν τον Δεκέμβριο το ‘πράσινο φως’ για να προχωρήσουν οι συνομιλίες στο θέμα των μελλοντικών εμπορικών σχέσεων.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μεταξύ των δύο ομάδων διαπραγμάτευσης προκειμένου να είναι σε θέση να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις και επαρκή πρόοδο σε ό,τι αφορά τα ιρλανδικά σύνορα πριν να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη Φάση ΙΙ», δήλωσε ο Σάιμον Κόβενι στο ιρλανδικό κρατικό δίκτυο RTE.

«Ενώ χαιρετίζουμε τη γλώσσα από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες βορρά-νότου… ανέκαθεν υπήρχε ένας σκεπτικισμός για το πώς θα φθάσουμε εκεί στο πλαίσιο της βρετανικής προσέγγισης στο Brexit συνολικά», δήλωσε.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει καλέσει τη Βρετανία να κάνει περισσότερα από το να υπόσχεται απλά ότι δεν θα επιστρέψει ένα «σκληρό» σύνορο μεταξύ της ίδιας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
 [zougla.gr]
 11/11/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin