Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κύπρος: Προκαλεί με νέα NAVTEX η Τουρκία

Προκαλεί με νέα NAVTEX η Τουρκία
Με νέα NAVTEX προκαλεί η Τουρκία. Η NAVTEX περιλαμβάνει περιοχή στα δυτικά της Πάφου και κοντά στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ την οποία θεωρεί η Τουρκία ότι ανήκει στη δική της ΑΟΖ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Βίκτωρα Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Λευκωσία προχώρησε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για αντιμετώπιση της νέας τουρκικής πρόκλησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως η συμμετοχή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό πυλώνα άμυνας PESCO «σε συνάρτηση με τις περιφερειακές συνεργασίες και την εμπλοκή ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ εντάσσονται στο πλαίσιο των ενεργειών της Λευκωσίας για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας».

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι η Λευκωσία έχει ήδη συμφωνήσει με το Παρίσι για παραχώρηση διευκολύνσεων στη Ναυτική Βάση στο Μαρί ώστε να ελλιμενίζονται σε μόνιμη βάση Γαλλικά πλοία. Παρόμοιες διευκολύνσεις θα δοθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην αεροπορική βάση της Πάφου.
  [protothema.gr]
 9/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin