Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κομισιόν: Δεν Συνιστά Έργο Προτεραιότητας ο Αγωγός Φυσικού Αερίου Nord Stream 2

Αγωγός Φυσικού Αερίου Nord Stream 2
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 έργο προτεραιότητας, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ενέργειας Μιγκέλ Αρίσα Κανιέτε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο Nord Stream δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο PCI ( έργα κοινού ενδιαφέροντος για την Ευρωπαϊκή Ένωση- σ.σ) . Ο αγωγός δεν συνιστά προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Το έργο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών συνολικής δυναμικότητας μεταφοράς 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, οι οποίες θα φθάνουν στην Γερμανία από την Ρωσία υποθαλάσσια μέσω Βαλτικής Θάλασσας. Ο νέος αγωγός σχεδιάζεται να κατασκευαστεί παραπλεύρως με τον Nord Stream. Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, είναι διαχειριστής του αγωγού Nord Stream 2, το κόστος του οποίου θα ανέλθει συνολικά στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μοναδικός μέτοχος της Nord Stream 2 AG είναι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom. Ευρωπαίοι εταίροι της είναι οι εταιρείες Shell, OMV, Engie, Uniper καιWintershall, οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν κατά 50% τον αγωγό Nord Stream 2, δηλαδή με 950 εκατομμύρια ευρώ η κάθε εταιρεία. Η Gazprom θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο 50% με 4,75 δισεκατομμύρια ευρώ.
 [energia.gr]
 24/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin