Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

250 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από Τουρκία το Νοέμβριο

250 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου
Ανησυχία και προβληματισμό σχετικά με τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την Πέμπτη εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.


Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως τον τελευταίο μήνα, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σημειώθηκαν 250 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.  "Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος" τόνισε ο ομιλητής.

Επίσης έθεσε με εμφατικό τρόπο την άρνηση της κυβέρνησης να συνομιλήσει με την αξιωματική αντιπολίτευση πριν από  την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και χτύπησε ‘καμπανάκι’, αυτή, να μην παράξει μόνο  ωραίες φωτογραφίες "οι οποίες θα είναι ένα επικοινωνιακό σωσίβιο για την Τουρκία αυτή την στιγμή, αλλά θετικά και πραγματικά αποτελέσματα για την Ελλάδα".

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ΝΔ για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, τη δεύτερη ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου σε έναν μήνα, όπως τόνισε. "Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα σεβαστεί στη Θράκη το γεγονός ότι υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία για τους Έλληνες μουσουλμάνους και οι όποιες δηλώσεις και κινήσεις δεν θα είναι μια ακόμα σκιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Όπως είπε η ευρωτουρκική πορεία της Τουρκίας περνάει τις πιο δύσκολες μέρες και η Ελλάδα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί να "ξεσύρει η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν αποκοπεί θα γίνει διπλά, τριπλά και τετραπλά απρόβλεπτη" υπογράμμισε. "Εμείς με μέτρο και σύνεση θέλουμε να υπάρχει σύνδεση και λειτουργική σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ".
Μαρία Νταλιάνη , capital.gr
 4/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin