Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κύπρος: Το 62.4% των νέων δεν θέλουν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές

Το 62.4% των νέων δεν θέλουν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές
Ακρως αποθαρρυντικό και απογοητευτικό κρίνεται από το Κυπριακό Ινστιτούτο Στατιστικολόγων (ΚΙΣ) το αποτέλεσμα έρευνας, που διεξήγαγε για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου.
Η έρευνα, που έγινε από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου με αντικείμενο την πρόθεση των νέων να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές έδειξε ότι το 62.4% των νέων, δεν θέλουν να ψηφίσουν.

Η έρευνα αφορούσε νέους ηλικίας 18-35 ετών και κάλυπτε ολόκληρη την επικράτεια με μέγεθος δείγματος 696 άτομα. Το δείγμα καθορίστηκε με τη μέθοδο της απλής τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Η συλλογή των πληροφοριών έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της έρευνας έγινε με τη μέθοδο της σημειακής εκτίμησης. Όπως αναφέρεται, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής μεταξύ των νέων προέρχεται από αστικές περιοχές και αγγίζει το 64.9%.

Η εξήγηση που δίνεται (μέσα από συμπληρωματικές ερωτήσεις) είναι ότι «οι νέοι δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια, και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς, στο να βρουν δουλειά».

Εξάλλου, προστίθεται πως με βάση τα ευρήματα της έρευνας, το 68% των νέων, που δεν θα ψηφίσουν, είναι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού διπλώματος.
  zougla.gr
 13/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin