Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει μια επικίνδυνη στροφή προς τον εθνικισμό», δηλώνει ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν

ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Η είσοδος της άκρας δεξιάς στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό στην Αυστρία σηματοδοτεί μια «επικίνδυνη» καμπή για την ευρωπαϊκή πολιτική ζωή, υπογράμμισε τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προειδοποιώντας εναντίον της «εκμετάλλευσης του φόβου» για πολιτικές σκοπιμότητες στην Ευρώπη.


Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν κατήγγειλε εξάλλου τη γενική «αποσάθρωση» όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο.

Επισήμανε τη «βαρβαρότητα» των συρράξεων στη Συρία και στην Υεμένη, ενώ κατηγόρησε τη Μιανμάρ ότι είχε προσχεδιάσει την αιματηρή καταστολή εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια, η οποία για τον ίδιο ενδέχεται να ισοδυναμεί με «γενοκτονία».

Στο ευρύχωρο γραφείο του στη Γενεύη, ο 53χρονος Ιορδανός διπλωμάτης εξέφρασε ανησυχία για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία.

Έκρινε ότι η απόφαση του νέου αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς να ενστερνιστεί τις θέσεις της άκρας δεξιάς, ιδίως για τη μετανάστευση, προκειμένου να κερδίσει ψήφους, αντιπροσωπεύει «μια επικίνδυνη εξέλιξη (...) στην ευρωπαϊκή πολιτική».
  zougla.gr
 19/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin