Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Άρχισε η μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία

έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία
Άρχισε σήμερα κοντά στο σημείο ελέγχου «Μαγιόρσκ» στην περιοχή Γκορλίφκα της Ουκρανίας, η μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ του Κιέβου και των αποσχιστικών δυνάμεων της ανατολικής Ουκρανίας.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ανταλλαγή αιχμαλώτων επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο, ανταποκριτής του οποίου παρακολουθεί τη διαδικασία, μαζί με πλήθος δημοσιογράφων. Στην διαδικασία της ανταλλαγής αιχμαλώτων συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων μερών, εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κιέβου Βίκτορ Μεντβεντσούκ, η ανταλλαγή αιχμαλώτων θα διαρκέσει μερικές ώρες. « Νομίζω ότι η διαδικασία ανταλλαγής θα διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες, καθώς τα άτομα είναι πολλά, περισσότερα από 300, και πρέπει να γίνει έλεγχος των σχετικών εγγράφων», δήλωσε ο Μεντβεντσούκ.

Πριν αρχίσει η ανταλλαγή των αιχμαλώτων είχε προηγηθεί η διαδικασία ελέγχου των σχετικών καταλόγων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αντιστοιχία «306 με 74», αλλά δεν είχε διευκρινιστεί ο αριθμός των αιχμαλώτων οι οποίοι θα ανταλλαγούν.

Ωστόσο νωρίτερα ο Μεντβεντσούκ είχε ανακοινώσει ότι περίπου 20 αιχμάλωτοι προτίθενται να παραμείνουν στα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη.
 newsbeast.gr
 27/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin