Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Το Μπαρμπαρός στην Κύπρο , πολεμικό τουρκικό στην Ελλάδα

Το Μπαρμπαρός στην Κύπρο
Το σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός στέλνει η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Χάπερ Κίπρις.


Οπως μεταδίδεται, η τουρκική ενέργεια αποτελεί απάντηση στην έλευση του γεωτρύπανου "Σάϊπεμ 12 χιλιάδες" του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ιστοσελίδα δεν δίδει περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την πορεία και το στίγμα του Μπαρμπαρός.

Εξάλλου, η διεθνής ιστοσελίδα "Μαρίν Τράφικ" μεταδίδει ότι, το πλοίο πλέει ανοικτά των τουρκικών ακτών, βόρεια της Κύπρου, εντός τουρκικών υδάτων.


  • Πολεμικό τουρκικό στην στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Στο μεταξύ συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας από την παρουσία τουρκικού πολεμικού πλοίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Αθήνα, Φάνης Παπαθανασίου, επικαλούμενος πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το πλοίο έφτασε μέχρι τον Καφηρέα, πολύ κοντά στην Αττική και τώρα πλέει στο Μυρτώο πέλαγος.
Δίπλα του βρίσκεται διαρκώς η φρεγάτα Ελλη, η οποία παρακολουθεί την κάθε κίνησή του.
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο το οποίο φέρεται να συνοδεύει το γεωτρύπανο το οποίο αγόρασε η Τουρκία, αναμένεται να φθάσει μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη.
 riknews.com.cy
 28/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin