Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Γκάμπριελ: Η Γερμανία οφείλει να χαράξει πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να εξαρτάται λιγότερο από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα προτρέψει σήμερα τη χώρα του να χαράξει πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να εξαρτάται λιγότερο από τις ΗΠΑ, κατά αποσπάσματα μιας ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.


Η στενή σχέση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον δοκιμάζεται αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο. Ο Τραμπ έχει στηλιτεύσει επανειλημμένα το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας με τις ΗΠΑ, κατηγορεί μεταξύ άλλων το Βερολίνο ότι οφείλει τεράστια ποσά στο NATO, ενώ θορύβησε τους συμμάχους της Ουάσινγκτον αποφασίζοντας να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γκάμπριελ θα τονίσει σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από πολιτικούς στο Körber-Stiftung ότι η παραδοσιακή αντίληψη πως οι ΗΠΑ έχουν ρόλο προστάτιδας δύναμης σε διεθνές επίπεδο έχει αρχίσει να «καταρρέει», κατά τα αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσιεύει η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.
  [zougla.gr]
 5/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin