Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Δηλώσεις Νίμιτς Από Τις Βρυξέλλες Για Τα Σκόπια

υπάρχει θετική βούληση, ιδιαίτερα από τη πλευρά των Σκοπίων
Θετικό είναι το κλίμα και η συγκυρία για μια λύση, σύμφωνα με τον Μάθιου Νίμιτς, το διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, έπειτα από μια δίωρη συνομιλία των δύο πλευρών, ο διαμεσολαβητής, είπε πως φαίνεται να υπάρχει θετική βούληση, ιδιαίτερα από τη πλευρά των Σκοπίων, στην εύρεση μιας λύσης και στην επίτευξη ενός συμβιβασμού, εντός του 2018. Παράλληλα ο Μάθιου Νίμιτς τόνισε πως, και στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός, φαίνεται να έχει θέληση για λύση.

Στο πλαίσιο του διαλόγου των δύο πλευρών, ο Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται ένα χρονοδιάγραμμα εντός των επόμενων τριών μηνών έτσι ώστε να επιτευχθεί απτή πρόοδος.

«Δεν έχουμε ημερομηνία λύσης αλλά το γενικό πλαίσιο είναι πως στο επόμενο έτος θέλουμε να επιλυθεί το θέμα. Θέλουμε να κάνουμε μια πραγματική προσπάθεια για να έχουμε μια λύση, διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Ήδη επεξεργαζόμαστε το ζήτημα 20 χρόνια και άλλα 10 χρόνια δεν θα μας βοηθήσουν. Υπάρχουν βέβαια δύσκολα θέματα και για τις δύο πλευρές αλλά θα προσπαθήσω για λύση στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα ο διαμεσολαβητής τόνισε πως δεν έγινε καμία πρόταση, αλλά προσπάθεια να πλαισιωθούν οι δύο πλευρές, που έδειξαν θέληση να ακούσουν την εκάστοτε γνώμη και πιθανές λύσεις για το ζήτημα.

Πάντως σε ερώτηση για την ακριβή μορφολογία του ονόματος, ο Μάθιου Νίμιτς απάντησε πως οι συζητήσεις για το θέμα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι και οι 2 πλευρές να είναι ικανοποιημένες.

«Μετά απο τόσα χρόνια δεν νομίζω να υπάρξει κάποια μαγική πρόταση για το όνομα πρέπει όλοι να ξανασκεφτούν το θέμα και να βρουν εναν συμβιβασμό, με πολιτική θέληση και διπλωματία θα λυθεί», είπε ο διαμεσολαβητής.
 crashonline.gr
 12/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin