Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Τσακαλώτος απάντησε στην «καταστροφολογία» με τις... δέκα πληγές του Φαραώ!

ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγήκε έναν γλαφυρό τρόπο να υπερασπιστεί το Μνημόνιο της αριστερής  κυβέρνησης
Με την παλαιά διαθήκη και τις... δέκα πληγές του Φαραώ παρομοίασε ο υπουργός Οικονομικών την κριτική “καταστροφολογίας” που δέχεται η κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας ειρωνικά ως πληγές τις επιτυχίες του οικονομικού επιτελείου.
Για ακόμα μία φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγήκε έναν γλαφυρό τρόπο να υπερασπιστεί το Μνημόνιο της αριστερής  κυβέρνησης και μετά το παράδειγμα με τη φυματική σαρανταποδαρούσα, ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε τις.. ακρίδες.

«Για να εξηγήσω αυτήν την καταστροφολογία της ΝΔ δεν θα πω κάτι από τη βίβλο γιατί ο Κύριος μας είχε μία αμφίσημη σχέση με τους πλούσιους. Οπότε θα διαλέξω την παλαιά διαθήκη που είχε τις δέκα πληγές του Φαραώ» είπε ο υπουργός και κατέγραψε τις πληγές, όπως οι ακρίδες.  Αφού περιέγραψε τις εννιά πληγές - επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κράτησε για το τέλος τη δέκατη πληγή μαζί με τις ευχές προς την Νέα Δημοκρατία.  «Παρακολουθείτε  τον Χίτσκοκ  γιατί σας αρέσει και εσάς η  αγωνία», είπε λέγοντας ότι η τελευταία πληγή θα έρθει.

«Αυτές οι εννιά πληγές είναι success story;»,  αναρωτήθηκε και απάντησε “όχι”. «Μακριά  από εμάς τα success story, γιατί εμείς στο μέλλον σχεδιάζουμε διαφορετικά να κάνουμε κάποια πράγματα, όταν βγούμε από το μνημόνιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτός ο προϋπολογισμός είναι μία προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες  να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος,  βάση για κοινωνικό κράτος και για να βγούμε από το μνημόνιο. Για αυτό, είπε,  επιτρέψτε μου να εκφράσω στη δέκατη πληγή μαζί με τις ευχές μου για τα Χριστούγεννα.


  • Ο υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υπερήφανος γιατί έχει ενεργό ρόλο για να αλλάξει το πλαίσιο στην ΕΕ και επανέλαβε ότι οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις αφορούν το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα μηχανισμό σταθεροποίησης".  


Επίσης, αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ και όπως είπε ειρωνικά, πήρα και τη δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» για να δω διαχρονικά και βλέπω πτωτική πορεία για τη ΝΔ. «Θα χρησιμοποιήσω το κατά το ΣΚΑΙ Ευαγγελιο και επειδή έχουμε Χριστούγεννα το έφτιαξα έτσι για δείχνει  ανοδική πορεία.  Για να νομίζετε ότι έχετε ανοδική πορεία , γιατί μας βοηθάει πολύ», ειπε ειρωνικά ο κ. Τσακαλώτος.
 protothema.gr
 19/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin