Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Ικανοποιητική η συμφωνία για την πρώτη φάση του Brexit: Theresa May

Theresa May
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ την Παρασκευή αναφορικά με την πρόοδο της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit πρέπει να αφήνει τόσο τους υποστηρικτές όσο και τους πολέμιους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ικανοποιημένους, είπε η Τερέζα Μέι.


Σε δήλωσή της στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είπε ότι η συμφωνία «είναι καλή είδηση για τους υποστηρικτές της εξόδου που ανησυχούσαν ότι η διαδικασία είχε τελματώσει και ότι το Brexit δε θα συνέβαινε και είναι καλή είδηση για τους υποστηρικτές της παραμονής, επειδή δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα βρεθεί απότομα εκτός (ΕΕ) χωρίς συμφωνία».

Παραθέτοντας συνοπτικά τα κύρια σημεία της συμφωνίας, η κα Μέι είπε ότι υλοποιείται η προτεραιότητα της προστασίας των δικαιωμάτων των περίπου 3 εκ. Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας, ότι δε θα υπάρξει επιστροφή στα σκληρά σύνορα του παρελθόντος στην Ιρλανδία και ότι η Βρετανία θα τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ.
 riknews.com.cy
 11/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin