Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς τελική συμφωνία η συνάντηση Γιούνκερ-Μέι για το Brexit

Brexit
Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφεραν να καταλήξουν σήμερα σε μια οριστική, συνολική συμφωνία για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες.


Παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις, δεν κατέστη δυνατόν να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία σήμερα, είπε ο Γιούνκερ. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ, στα μέσα Δεκεμβρίου. Η σημερινή εξέλιξη, τόνισε, «δεν συνιστά αποτυχία».

Ο Γιούνκερ χαρακτήρισε «σκληρό» και «όχι εύκολο» διαπραγματευτή τη Βρετανία, τονίζοντας ότι η Μέι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας της. Είπε ότι έχουν απομείνει ανοιχτά δυο-τρία θέματα και ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις εντός της εβδομάδας.
 [newsbeast.gr]
 4/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin