Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο

παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Αίγυπτο
Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες από τις 13 Ιανουαρίου για να αντιμετωπίσει «τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», αποφάσισε το Κάιρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.


Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επί 9 μήνες, από τον περσινό Απρίλιο, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 νεκρούς. Η ισχύς του μέτρου έχει παραταθεί δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του χρόνου, εξέδωσε σήμερα το σχετικό διάταγμα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μέτρο επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να «λάβουν τα απαραίτητα (μέτρα) για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να κατοχυρώσουν την ασφάλεια σε όλα τα τμήματα της χώρας», ανέφερε το ΜΕΝΑ, επικαλούμενο την επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου.
 newsbeast.gr
 2/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin