Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ιράν: Παρέμβαση Ε.Ε. υπέρ του δικαιώματος των διαδηλώσεων

Ιράν: Παρέμβαση Ε.Ε. υπέρ του δικαιώματος των διαδηλώσεων
Το δικαίωμα των πολιτών στο Ιράν να διαδηλώνουν «ελπίζει ότι είναι και θα παραμείνει εγγυημένο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε., μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη χώρα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χασάν Ροχανί, με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες.


 Συνολικά 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα διαδηλωτές, έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις και εκατοντάδες συνελήφθησαν, πολλοί από τους οποίους πάντως ήδη αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πάντως ότι έχει έρθει «ο καιρός της αλλαγής» στο Ιράν.

«Παρακολουθούμε τις διαδηλώσεις Ιρανών πολιτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ιρανικές αρχές και ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις ως προς το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά και ως προς την ελευθερία της έκφρασης, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Ροχανί», ανέφερε μια εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε Φεντερίκας Μογκερίνι.
 [naftemporiki]
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin