Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Τσελίκ: Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει η συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες

συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες
Από τεχνικής άποψης δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ  για τους πρόσφυγες, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ, ενώ ανέφερε ότι η χώρα του δεν αποδέχεται να συζητήσει εταιρική σχέση με την ΕΕ.


Ο Τούρκος Υπουργός σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, αναφέρει ότι η ΕΕ υποβιβάζει το θέμα του προσφυγικού σε θέμα 3 συν 3 δις ευρώ, παρόλο που ακόμη και αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί.

Όταν τους ρωτούν αν τηρούν τις υποσχέσεις τους στην Τουρκία εκείνοι αναφέρονται στην οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία και τα συμβόλαια σχετικά με το θέμα, ενώ καμιά αναφορά δεν γίνεται για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων ή την Τελωνειακή Ένωση, ούτε και για την πρόοδο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Περαιτέρω, επέκρινε τις δηλώσεις από πλευράς ΕΕ για ‘εταιρική σχέση’ της Τουρκίας με την ΕΕ. “Δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εταιρική σχέση και τις παρόμοιες προσεγγίσεις. Δεν μπορούν να προτείνουν κάτι τέτοιο στην Τουρκία”, ανέφερε προσθέτοντας ότι τέτοιες προτάσεις τις επιστρέφουν πίσω όπως είναι.
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 19/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin