Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Αϊτή: «Απαράδεκτα» τα σχόλια Τραμπ

L'Union Africaine condamne les remarques "blessantes" et "dérangeantes" de Trump sur l'Afrique
Η κυβέρνηση της Αϊτής χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της, κρίνοντας ότι είναι απλουστευτικές και ρατσιστικές, με ανακοίνωση που εξέδωσε ανήμερα της επετείου από τον μεγάλο σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους το 2010.


«Η αϊτινή κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά αυτές τις αποκρουστικές και απεχθείς δηλώσεις που, αν αποδειχθούν αληθινές, θα ήταν, από κάθε άποψη, απαράδεκτες δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν μια απλουστευτική και ρατσιστική άποψη παντελώς λανθασμένη», ανέφερε στην ανακοίνωση. «Θα ήταν, επιπροσθέτως, ασύμβατες με τους πολλαπλούς δεσμούς που έχουν υφανθεί στη μακρά ιστορία φιλίας που ενώνει τους λαούς των δύο παλαιότερων δημοκρατιών της αμερικανικής ηπείρου», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι «ουδέποτε είπε κάτι προσβλητικό για τους Αϊτινούς». Σύμφωνα όμως με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντ. Τραμπ κατήγγειλε τη μετανάστευση από «χώρες-απόπατους» όπως η Αϊτή ή οι αφρικανικές χώρες. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, που παρευρισκόταν στη συνάντηση κατά την οποία φέρεται να έγινε αυτή η δήλωση, επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο ειπώθηκε η επίμαχη φράση αλλά και ότι ο κ. Τραμπ την επανέλαβε «πολλές φορές».
 [naftemporiki.gr]
 12/1/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin