Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Επίθεση Παλαιστίνιων χριστιανών στον πατριάρχη Θεόφιλο. - Διαμαρτύρονται για την πώληση ακινήτων στην Ιερουσαλήμ

πώληση ακινήτων στην Ιερουσαλήμ
Επίθεση στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι χριστιανοί, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δυτική Όχθη, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Εκκλησίας να πουλήσει ακίνητη περιουσία της σε εβραϊκές ομάδες.


Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιερουσαλήμ και τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Ισραηλινούς όσο και από Παλαιστίνιους προσπαθώντας να πουλήσει ακίνητά της σε ιδιώτες επενδυτές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και άλλες πόλεις μπλόκαραν την αυτοκινητοπομπή του Πατριάρχη, καθώς αυτή κατευθυνόταν σε εκκλησία της Βηθλεέμ. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια νερού και χτύπησαν το αυτοκίνητό του με γροθιές, αποκαλώντας τον «προδότη», προτού οι δυνάμεις ασφαλείας τους απωθήσουν. Τρία αυτοκίνητα της αυτοκινητοπομπής υπέστησαν ζημιές, με τα παράθυρά τους να σπάνε.

Ένας διαδηλωτής δήλωσε στο Reuters: «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα στην παλαιστινιακή Αρχή και στην Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε σε αυτόν τον προδότη να παραμείνει στην Εκκλησία».
 newsbeast.gr
 6/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin