Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί παρά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πίεση στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί παρά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας προκειμένου να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, παρά την προσέγγιση ανάμεσα στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ, τόνισε την Παρασκευή ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις στη Χονολουλού.


Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ «ως δύο ειρηνικές χώρες, χαιρετίζουν τις συνομιλίες ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Μάτις κατά την έναρξη μιας συνάντησης με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Σονγκ Γιουνγκ-Μου στη βάση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης του Ειρηνικού (USPACOM).

«Ταυτόχρονα, παραμένουμε αταλάντευτοι στις οικονομικές πιέσεις που ασκούμε για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε.

«Η διπλωματία πρέπει να επιβάλλει τη λογική στην άφρονα ρητορική και στις επικίνδυνες προκλήσεις» του Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, συνέχισε ο αμερικανός υπουργός. «Το καθεστώς του Κιμ είναι μια απειλή για όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ένα διεθνές πρόβλημα που απαιτεί μια διεθνή λύση», πρόσθεσε.

«Η αντίδρασή μας στην απειλή αυτή παραμένει η διπλωματική οδός, υποστηριζόμενη από στρατιωτικές επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να εγγυηθούμε ότι οι διπλωμάτες μας εκφράζονται από θέση ισχύος», συνέχισε ο Μάτις.
  zougla.gr
 27/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin