Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Έρευνα σε βάρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας. Επέκρινε την "επέμβαση" στη Συρία

"επέμβαση" στη Συρία
Η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα σε βάρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας (TTB) μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από μέλη του σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία, οι οποίες προκάλεσαν την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη μιας έρευνας, έπειτα από τη μήνυση που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου, διότι την Τετάρτη εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αποδοκίμαζε τις τουρκικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι αποτελούν "πρόβλημα για τη δημόσια υγεία".

Ο Ερντογάν άσκησε δριμεία κριτική στο δελτίο τύπου, χαρακτηρίζοντάς το "επαίσχυντο".

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet, η έρευνα στοχοθετεί 11 μέλη της κεντρικής επιτροπής του TTB, του διοικητικού οργάνου του συλλόγου.

Τα πρόσωπα αυτά βαρύνονται με υποψίες ότι "νομιμοποιούν τις ενέργειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", "πλέκουν το εγκώμιο εγκλημάτων και εγκληματιών" και "προκρίνουν το μίσος", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
 [media.gr]
 29/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin