Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Συρία: Υποδείξεις από Τουρκία σε ΗΠΑ

Υποδείξεις από Τουρκία σε ΗΠΑ
Υποδείξεις για το Συριακό έκανε η Τουρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τράμπ χθές βράδυ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογο του να αποσύρει τα στρατεύματα του από τη μεθοριακή επαρχία Μανμπίζ, στη βόρεια Συρία.


Είπε μάλιστα ότι η Τουρκία, η οποία ήδη επιχειρεί για πέμπτη μέρα επί συριακού εδάφους, στην πόλη και επαρχία Αφρίν, προτίθεται να επεκτείνει τη στρατιωτική δράση της και στη Μανμπίζ που ελέγχεται από Κουρδικές δυνάμεις.

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει την Αγκυρα σε πορεία σύγκρουσης με τους Νατοϊκούς της συμμάχους. Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Τουρκικός στρατός δεν πρόκειται να κτυπήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, εκτός κι αν δεχθεί επίθεση.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 13 πολίτες, μεταξύ των οποίων 7 γυναίκες, σκοτώθηκαν στη Συρία σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συναπισμού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αεροπορικές επιδρομές διενεργήθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Αζόρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου διεξάγονται μάχες για εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για απώλειες μεταξύ των αμάχων. Ανέφεραν ομως ότι σε βομβαρδισμούς στην ίδια περιοχή, σκοτωθεί 150 μαχητές του ISIS.
 riknews.com.cy
 25/1/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin