Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο στόλος επέστρεψε στο ναύσταθμο

Ο στόλος επέστρεψε στο ναύσταθμο
Στον ναύσταθμο επέστρεψε πριν από λίγη ώρα και το τελευταίο πλοίο του στόλου που συμμετείχε στις δύο ασκήσεις, που βρίσκονταν σε εξέλιξη όλη την εβδομάδα που η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν τεταμένη λόγω του περιστατικού στα Ίμια.


Τα μόνα πλοία που δεν επέστρεψαν είναι όσα ανέλαβαν άλλες αποστολές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, επρόκειτο για τις προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις «Αστραπή 2/18» και «Βροντή 1/18», που έλαβαν χώρα από την Τρίτη μέχρι και σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου, Κεντρικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή φρεγατών, κανονιοφόρων, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων και ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.
 newsbeast.gr
 16/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin