Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Ενέργειες ΗΠΑ για μείωση εντάσεων μεταξύ Λιβάνου - Ισραήλ

Ενέργειες ΗΠΑ για μείωση εντάσεων μεταξύ Λιβάνου - Ισραήλ
Ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου, την Τετάρτη, στη Βηρυτό ως μέρος μιας διπλωματικής προσπάθειας του «πήγαινε – έλα» των ΗΠΑ για επίλυση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου αναφορικά με συνοριακό τείχος και την διενέργεια γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενα ύδατα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters οι διαφορές για την οικοδόμηση συνοριακού τείχους από πλευράς Ισραήλ, την έναρξη θαλάσσιων ερευνητικών δραστηριοτήτων του Λιβάνου και το αυξανόμενο οπλοστάσιο της Σιιτικής οργάνωσης στο Λίβανο Χεζμπολάχ η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν έχουν προκαλέσει μια απότομη αύξηση των εντάσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, χώρες οι οποίες διατηρούν φιλικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ αλλά είναι εχθρικές η μία προς την άλλη.  

Ο Λίβανος υπέγραψε αυτόν τον μήνα τις πρώτες συμφωνίες για ερευνητικές δραστηριότητες με κοινοπραξία  της γαλλικής Total, της ιταλικής ΕΝΙ και της Ρωσικής Novatek για το τεμάχιο  9 το οποίο έχει και θαλάσσια περιοχή την οποία διεκδικεί το Ισραήλ.

Ο αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Εγγύς Ανατολής Ντέιβιντ Σάτερφιλντ πηγαινοέρχεται μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου σε μια προσπάθεια να επιλύσει τις διαφορές.
 riknews.com.cy
 21/2/18
-
EEZ LEBANON ISRAEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin