Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Υεμένη: Έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας

αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας
Έξι στρατιωτικοί στην Υεμένη σκοτώθηκαν «κατά λάθος» όταν επιδρομή αεροσκαφών της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έπληξε τη βάση τους, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον κυβερνητικό στρατό.


Η συμμαχία που συγκρότησε η Σαουδική Αραβία ενεπλάκη πριν από τρία χρόνια στον πόλεμο της Υεμένης για να υποστηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις έναντι των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και κατέχουν την πρωτεύουσα.

«Μια επιδρομή (που εξαπολύθηκε) κατά λάθος από αεροσκάφη της συμμαχίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνδρες, ένας αξιωματικός και πέντε στρατιώτες», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κατά την ίδια πηγή, άλλοι 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επιδρομή εναντίον του στρατοπέδου, στην ορεινή περιοχή Νιχμ, ανάμεσα στη Μαρίμπ, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και τη Σαναά.
 zougla.gr
 27/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin