Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η Ελλάδα κάνει σημαντική πρόοδο : Αν συνεχίσει θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο

θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο
Αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πέμπτο success story της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέδριο στη Γερμανία.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε πως η Ελλάδα κάνει σημαντική πρόοδο, την οποία, αν συνεχίσει θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Ωστόσο, σημείωσε πως οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, όπως οι περικοπές στις συντάξεις και η αναμόρφωση του Δημοσίου, δεν εκτιμούνται αρκετά στη χώρα του.


Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που παραμένει σε πρόγραμμα και μάλιστα του ESM, δήλωσε πως «πουθενά αλλού δεν υπήρχαν τόσα πολλά ζητήματα και πουθενά αλλού η δημόσια διοίκηση δεν ήταν τόσο αδύναμη».

Όπως είπε, ο ESM είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, έχοντας καταβάλει κεφάλαια ύψους 182 δισ. ευρώ. «Έχουμε ήδη το 50% του ελληνικού χρέους στα βιβλία μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε περίπου το 60% του χρέους μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.
 protothema.gr
 28/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin