Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Οι Τούρκοι βάφτισαν «τουρκικό» τον εναέριο χώρο της Στρογγύλης

strogili kastelorizo
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Αιγαίου έμεινε καθηλωμένο για 30 λεπτά στην ακριτική νήσο λόγω της παρουσίας δύο τουρκικών F- 16...


Για 30 λεπτά έμεινε καθηλωμένο στη νήσο Στρογγύλη το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε χθες το μεσημέρι τον υπουργό Αιγαίου Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ακριτικό νησί.

Αιτία της καθυστέρησης όπως αναφέρουν πληροφορίες του protothema.gr ήταν η παρουσία δύο τουρκικών F- 16 στην ευρύτερη περιοχή τα οποία σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου προχώρησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το ελικόπτερο του υπουργού Ναυτιλίας αναχώρησε από τη Στρογγύλη μετά την απομάκρυνση των τουρκικών F-16 από την περιοχή.

Να σημειωθεί επίσης ότι κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στη νήσο, οι Έλληνες πιλότοι δέχθηκαν δύο κλήσεις από τον επίγειο σταθμό των Τούρκων με τις οποίες τους επεσήμαναν ότι βρίσκονται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και θα έπρεπε να ζητήσουν την άδεια τουρκικού κέντρου ελέγχου για να αποχωρήσουν από την περιοχή!
  protothema.gr
 20/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin