Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Δεδομένη η στήριξη της Γερμανίας στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων

Δεδομένη η στήριξη της Γερμανίας
Η στήριξη της Γερμανίας στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των εντάσεων στο Αιγαίο είναι δεδομένη και σαφής δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ στον Έλληνα Πρωθυπουργό  κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης με τον Πρόεδρο Γιούνκερ και τον Πρωθυπουργό Μπορίσοφ, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Συγκεκριμένα  κατά την τετραμερή διάσκεψη, και κατά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, αναφέρει η ελληνική κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης είναι μεν σημαντική και πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο.

 Ύστερα από αυτήν την αναφορά του Πρωθυπουργού, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε δημόσια ότι "η στήριξή μας στο θέμα αυτό είναι σαφής και δεδομένη".
  riknews.com.cy
 23/2/18
-

  • Νέα πρόκληση Τουρκίας με το γεωτρύπανο Saipem...


Πολύ κοντά στον στόχο «Σουπιά» και ακριβώς στα όρια της περιοχής που δέσμευσε η Τουρκία με την παράνομη NAVTEX, προχώρησε στις δέκα το πρωί το γεωτρύπανο Saipem 12.000. Ωστόσο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενέτεινε τις απειλητικές κινήσεις και τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να συγκρουστεί με το γεωτρύπανο.

Ο καπετάνιος του γεωτρύπανου κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση αλλά τερμάτισε την προσπάθεια να πάει στο στόχο και αποχώρησε από την περιοχή. Πιθανότητα κατευθύνεται προς το Μαρόκο όπου θα διενεργήσει έρευνες εντος Μαρτίου.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και οι Ευρωπαίοι ηγετες που βρίσκονται στην Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής.
 riknews.com.cy
 23/2/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin