Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Αυστριακός αντικαγκελάριος: Το Κόσοβο είναι τμήμα της Σερβίας

Το Κόσοβο είναι τμήμα της Σερβίας
Της θέσης, την οποία είχε διατυπώσει σε χθεσινή συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Politika, πως «το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας», και που το βράδυ διέψευσε ο εκπρόσωπός του στη Βιέννη, υπεραμύνεται σήμερα, με δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.


Η αυστριακή κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, αυτό είναι αλήθεια και πραγματικότητα, όπως όμως αλήθεια και πραγματικότητα είναι επίσης πως η Σερβία εξακολουθεί να θεωρεί το Κόσοβο ως τμήμα της Σερβίας, στο πνεύμα του Ψηφίσματος 1.244 του ΟΗΕ, τόνισε στις δηλώσεις του ο Στράχε.

Πρόσθεσε δε, πως το νομικό καθεστώς του Κοσόβου ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί οριστικά, και ως εκ τούτου το πρόβλημα για τις δύο πλευρές δεν έχει λυθεί μόνιμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως μέλος της αυστριακής κυβέρνησης έχει ως επίσημη θέση ότι επιθυμητό είναι να ακολουθηθεί ένας δρόμος, όπου στο πλαίσιο μίας κοινής διαδικασίας με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Ένωση, Βελιγράδι και Πρίστινα θα αναζητήσουν μία ενιαία λύση, κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.
 protothema.gr
 12/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin