Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Λαβρόφ: Εξαιρετικά επικίνδυνη η ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Εξαιρετικά επικίνδυνη η ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Η ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε επιτευχθεί μεταξύ της Τεχεράνης και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας, θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Ζαν Υβ Λεντριάν.


«Εμείς, όπως και η Γαλλία, θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί πλήρως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) , η ακύρωση του οποίου θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. «Εάν υπάρχει επιθυμία σε αυτό το πλαίσιο, πάνω στο οποίο συμφωνήθηκε το ΚΟΣΔ, είτε σε άλλο πλαίσιο να συζητηθούν κάποια άλλα ζητήματα που αφορούν το Ιράν, αυτό πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με τη συμμετοχή του Ιράν, με σκοπό την επίτευξη συναίνεσης και όχι μέσω τελεσιγράφων».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του, αναφερόμενος στον πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, είπε ότι προκαλεί ανησυχίες και θα πρέπει να επιδιώξουμε να μην γίνει το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν ένας παράγοντας απειλής για τους γείτονες του. όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 newsbomb.gr
 27/2/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin