Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Απειλή κατά της Κύπρου, απειλή και εναντίον της Ελλάδας

Απειλή κατά της Κύπρου
Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως κάθε απειλή κατά της Κύπρου προεκτείνεται και εναντίον της Ελλάδας, ενώ στέλνει και σαφέστατο μήνυμα προς την Αγκυρα για τις αξιώσεις της στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα, προσθέτει ο Δημήτρης Βίτσας, περιμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Νάτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τοποθετηθούν επί του θέματος, αναφέροντας ότι η σταθερότητα στην περιοχή είναι υπόθεση που τους αφορά.

Τα Ιμία είναι Ελληνικά, δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας πως ούτε για την Ελλάδα ούτε για τη διεθνή κοινότητα υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα, ο κύριος Βίτσας επισημαίνει ότι ειδικά για το εδαφικό καθεστώς της Δωδεκανήσου, υπάρχει σειρά διεθνών Συνθηκών, από το 1912 που παραχωρήθηκαν από την Τουρκία στην Ιταλία.

Διαμηνύει ότι οι πολεμοκάπηλες κραυγές δεν τρομάζουν κανένα, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να υπερασπιστούν σε κάθε περίπτωση τη χώρα, με γνώση, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα.

Ο κύριος Βίτσας καλεί παράλληλα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Τουρκία να αποφεύγουν τους αλαλαγμούς και τους λεονταρισμούς.

Προειδοποιεί δέ οποιον απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ότι πρέπει να το μετράει από όλες τις πλευρές.
  riknews.com.cy
 17/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin