Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο για επίλυση της κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης
Συνεχίζεται και εντείνεται το διπλωματικό παρασκήνιο για επίλυση της κρίσης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", είπε ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με παρεμβάσεις τόσο της Φεντερίνα Μογκερίνι όσο και όλων των Υπουργών, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει οτιδήποτε, προκειμένου να μην επηρεασθεί, όπως ανέφερε, η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών που καταβάλλονται, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή, η Τουρκία επεχείρησε μέσα από ενέργειες ή ρητορική να δημιουργήσει προβλήματα στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει είτε να αποθαρρύνει εταιρείες να επιδείξουν ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των γύρων αδειοδότησης είτε να παρεμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να συνάψει συμφωνίες για καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων της με γειτονικά κράτη.

Αντιθέτως, τόνισε, ο κύριος Χριστοδουλιδης οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 riknews.com.cy
 16/2/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin