Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Η Eni δεν φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις - Η νέα αποστολή του Saipem 12000

 Η Eni δεν φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις
Η νέα αποστολή του Saipem 12000 Μετά την επιτυχία της Eni με το κοίτασμα Καλυψώ στο θαλάσσιο οικόπεδο 6, όπου λειτουργεί η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία στο 50% και σε συνεργασία με τη γαλλική Total στο άλλο 50%, το γεωτρύπανο Saipem 12000 ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή στο θαλάσσιο οικόπεδο 3, το οποίο διαχειρίζεται η Eni με την κορεάτικη Kogas.


Εκεί θα αναζητήσει αποτέλεσμα στο κοίτασμα- στόχο Σουπιά. Η ιταλική εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτα τις προσπάθειές της. Έχει κάνει ήδη γεωτρήσεις στην Αμαθούσα και στον Ονασαγόρα στο θαλάσσιο οικόπεδο 9, στη Καλυψώ στο 6 και τώρα στη Σουπιά στο 3.

 Έχει ερευνήσει κοιτάσματα και με ψαμμίτες και με καρστικό ασβεστόλιθο, πράγμα το οποίο δείχνει και την ευελιξία της εταιρείας σ’ ένα τομέα όπου καινοτόμησε στη Βενεζουέλα για να βρει τελικά το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Όσοι αναρωτιόντουσαν πριν μερικά χρόνια αν η Eni θέλει πραγματικά να εργαστεί στην κυπριακή ΑΟΖ κι αν δεν φοβάται τις τουρκικές προκλήσεις, τώρα αναγκάζονται να αποδεχτούν ότι επιβεβαιώνεται δυναμικά η θέλησή της να αξιοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται κάθε δυνατό στόχο. Και αυτό σημαίνει ότι εδραιώνεται όλο και πιο ισχυρά στην Κύπρο.

 Έτσι έχουμε μια έμπρακτη συμμαχία που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους, δίχως οποιαδήποτε φοβία. Η νέα αποστολή είναι η συνέχεια μιας στρατηγικής πορείας.
 Ν. Λυγερός - OPUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin