Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ENI - Saipem 12000: Υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου στο λιμάνι Λεμεσού

ENI - Saipem 12000
Φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες 3-4 μέρες τα υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, το οποίο παραμένει σε στάση αγκυροβόλησης σε διεθνή χωρικά ύδατα, περίπου 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Λεμεσού.


Ήδη στο λιμάνι της Λεμεσού εξυπηρετείται το πλοίο Vos Prime, ενώ φτάνει αυτή την ώρα και το Vos Prudence, που μαζί με το Vos Purpose, αποτελούν τα τρία υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου της ENI.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους, το SAIEPM 12000 έφθασε ψες σε σημείο νοτιοανατολικά του Κάβο Γάτα και εκτός κυπριακών χωρικών υδάτων, βρίσκεται σε στάση αγκυροβόλησης και αναμένει να εξυπηρετηθεί από τα υποστηρικτικά σκάφη που το συνοδεύουν.
"Σύμφωνα με δηλώσεις και του πράκτορα των τριών σκαφών που συνοδεύουν το SAIPEM, υπολογίζουμε σε 3-4 ημέρες να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά να γίνει η αναχώρηση", είπε ο κ.Αγαθοκλέους, προσθέτοντας ότι η εργασία αυτή αφορά φορτοεκφόρτωση εξοπλισμού για σκοπούς γεωτρήσεων.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως από τα υποστηρικτικά σκάφη εκφορτώνεται εξοπλισμός που αφορούσε το στόχο "Σουπιά" και φορτώνεται εξοπλισμός για άλλη γεώτρηση, εκτός Κύπρου ενώ θα γίνει και εφοδιασμός καυσίμων.

Διευκρίνισε ακόμη πως αποτελεί συνήθης πρακτική να εξυπηρετείται το γεωτρύπανο στην ανοικτή θάλασσα από τα σκάφη που το συνοδεύουν.

"Ποτέ δεν έχει αγκυροβολήσει το SAIPEM στο λιμάνι Λεμεσού και εξάλλου, τα υποστηρικτικά σκάφη έχουν τη δυνατότητα και τεχνολογία να κάνουν τις φορτοεκφορτώσεις τους σε ανοικτή θάλασσα και έτσι γίνεται μέχρι σήμερα", εξήγησε.

Το SAIPEM 12000, που χθες επιχείρησε να κατευθυνθεί στο στόχο "Σουπιά", στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια μετά τις τουρκικές απειλές, αναμένεται να μεταβεί ακολούθως στο Μαρόκο.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 24/2/18Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin