Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Στο δικαστήριο οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο οδηγούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.


Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα λυθεί σύντομα το θέμα των δύο Eλλήνων στρατιωτικών από την Ανδραβίδα,  όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση "Ηνίοχος 2018", μαζί με τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο, αλλά και πρέσβεις άλλων κρατών που συμμετέχον στην αεροναυτική Άσκηση.

Όπως μεταδίδει ο "Αθήνα 9,84", συνομιλώντας με στρατιωτικούς συντάκτες στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, ο  Τζέφρι Πάιατ,  είπε,  "οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών",  για να προσθέσει,  ότι η κυβέρνησή του στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι για το θέμα έχει παρέμβει στον Ταγίπ Ερντογάν η Άγκελα Μέρκελ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τα κράτη – μέλη της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ για το θέμα στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.
  capital.gr
 20/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin