Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εγκρίθηκε η πώληση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία

Εγκρίθηκε η πώληση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία
Την προβλεπόμενη πώληση στην Ουκρανία εκατοντάδων αντιαρματικών πυραύλων Javelin και δεκάδων μονάδων ελέγχου τους ενέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με το εκτιμώμενο συνολικό κόστος για την ουκρανική κυβέρνηση να ανέρχεται σε 47 εκατομμύρια δολάρια, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο την Πέμπτη.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι θα προμήθευε με αμυντικού χαρακτήρα οπλισμό την Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς από τη μια και φιλορώσους αυτονομιστές από την άλλη, ο οποίος ξέσπασε λίγο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, έχει στοιχίσει τη ζωή 10.000 και πλέον ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η αγορά των αντιαρματικών πυραύλων Τζάβελιν («Ακόντιο») έχει στόχο την προστασία Ουκρανών στρατιωτών και πολιτών. Η Ρωσία έκρινε ότι η αμερικανική απόφαση να προχωρήσει η πώληση θα ενθαρρύνει εκείνους που προκρίνουν τη χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία.
 Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, naftemporiki.gr
 2/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin