Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Ουάσιγκτον επέβαλλε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Συνολικά στον νέο κατάλογο των κυρώσεων, ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλήφθηκαν 13 άτομα και τρεις ρωσικές εταιρείες.


Η Ουάσιγκτον περιέλαβε στον κατάλογο πρόσωπα και εταιρείες που κατηγορούνται από τις αμερικανικές αρχές ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις ήταν «απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις» ενώ ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, επεσήμανε ότι «οι σημερινές ενέργειες στρέφονται κατά των αδιάλειπτων προσπαθειών αποσταθεροποίησης στις οποίες προβαίνει η Ρωσία, οι οποίες άρχισαν με παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές και συνεχίστηκαν με κυβερνοεπιθέσεις, περιλαμβανομένης κι εκείνης που σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η χώρα του προετοιμάζει «αντίμετρα» στις νέες αμερικανικές κυρώσεις «Αντιδρούμε με ηρεμία.

Αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα αντίμετρα», είπε ο Ριαμπκόφ στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, διαβεβαιώνοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις "συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία" για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.
 newsbeast.gr
 15/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin