Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Άσκηση με πραγματικά πυρά, σχεδιάζει η Τουρκία στο Αιγαίο

Άσκηση με πραγματικά πυρά σχεδιάζει η Τουρκία
Άσκηση με πραγματικά πυρά, σχεδιάζει η Τουρκία στο Αιγαίο, ως «απάντηση» στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018», που διεξάγεται από την Δευτέρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.


Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Βατάν, η τουρκική άσκηση θα διεξαχθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, σχολιάζοντας πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο.

Φιλοξενεί μάλιστα και δηλώσεις του προέδρου του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, ο οποίος σημειώνει ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.
Προσθέτει δε, ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε «μεγάλο ατύχημα» και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει επίσης προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Από την πλευρά της η Τζουμχουριέτ, αναφέρει πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό της ναυτικό σε περιοχές που έχει δεσμεύσει για ασκήσεις η Αθήνα. «Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου, γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο προστίθεται πως η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει επομένως να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία.
Πηγή: CNN.gr, riknews.com.cy
  13/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin