Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής

ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπλεργκ
"Το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής...είμαστε σε θέση να αμυνθούμε", δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπλεργκ, στέλνοντας μήνυμα στη Μόσχα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα στο ΗΒ.

Ο Γενικός Γραμματέας παρουσιάζοντας την ετήσια απολογιστική έκθεση της συμμαχίας δήλωσε στον Τύπο ότι η επίθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή, "σε πλαίσιο που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια", όπως είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε τη Ρωσία πως "η απόφαση να έλθουμε σε αντιπαράθεση θα είναι δική της απόφαση".

Σημείωσε μάλιστα ότι το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, "δεν θέλουμε να συρθούμε σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι δαπανηρό, επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανέναν", παραπέμποντας σε αποφάσεις κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας  Συνόδου ΝΑΤΟ/Ρωσίας φέτος, καθώς στόχος είναι η επίλυση των διαφορών μέσω της ενίσχυσης του διαλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ενημέρωσε τον Τύπο ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν θέμα της επίθεσης στο Σάλσμπερι, ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν έχει ζητηθεί από το Λονδίνο η ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας, ούτε έχει διατυπωθεί άλλο αίτημα για την παροχή βοήθειας στην έρευνα για τη χρήση χημικού όπλου στο βρετανικό έδαφος".
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 15/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin