Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Κίνα: ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα να προχωρήσουν σε διάλογο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι παρότρυνε σήμερα τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας να αρχίσουν «διάλογο» το «συντομότερο δυνατόν» και τόνισε ότι είναι ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη, εν μέσω των συνεχιζόμενων ενδείξεων εκτόνωσης της έντασης που έχουν προκαλέσει τα προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης της ολομέλειας της λαϊκής εθνοσυνέλευσης, ο Ουάνγκ τόνισε ότι «καλούμε όλα τα μέρη, ειδικά τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, να έλθουν σε επαφή και (να αρχίσουν) διάλογο το συντομότερο».

Κατά τη Σεούλ, η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την αμερικανική κυβέρνηση την αποπυρηνικοποίησή της με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλειά της, στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναπροσέγγισης που άρχισε με την ευκαιρία της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν.
    zougla.gr
 8/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin