Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Κομισιόν: Έτοιμη να βοηθήσει για το ουκρανικό φυσικό αέριο

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να κατευθύνει μια τριμερή διαδικασία επίλυσης του ζητήματος διακοπής παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ουκρανία και καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις εταιρείες και τα αντίστοιχα υπουργεία της Ουκρανίας και της Ρωσίας να βρουν άμεσες λύσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της Στοκχόλμης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρός της, αρμόδιος για την Ενέργεια Μάρος Σέφτσοβιτς.


Η Koμισιόν ενημερώθηκε από τις ουκρανικές αρχές σχετικά με την ανησυχία τους για πιθανή "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" στο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς αερίου (GTS), μετά την απόφαση της Gazprom να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου προς την ουκρανική Naftogaz.

H Κομισιόν, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του αρμοδίου Αντιπροέδρου, καταγράφει την συνεχή χαμηλή και μεταβαλλόμενη πίεση στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ουκρανία για διαμετακόμιση προς την ΕΕ, όμως ξεκαθαρίζει ότι "το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο αλλά έχει ήδη ελεγχθεί από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ENTSOG) με την Naftogaz και την Gazprom πέρσι".

"Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλή εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου, αναμενόμενες άμεσες εισαγωγές από τη Ρωσία), η χαμηλή πίεση στο Σύστημα Μεταφοράς Αερίου καθίσταται ιδιαίτερα προβληματική" αναφέρει ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς.
 [sigmalive.com]
 3/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin