Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε τις απελάσεις Αφρικανών μεταναστών σε τρίτες χώρες

απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κυβέρνησης που προέβλεπε την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που είχαν μπει παράνομα στη χώρα.


Το Δικαστήριο, στο οποίο είχαν προσφύγει οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, πάγωσε το σχέδιο αυτό μέχρι τις 26 Μαρτίου, δίνοντας στην κυβέρνηση περιθώριο μέχρι αυτήν την ημέρα προκειμένου να παρουσιάσει λεπτομερώς τα νομικά επιχειρήματά της.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να απελάσει πολλές χιλιάδες Ερυθραίους και Σουδανούς που μπήκαν παράνομα στο Ισραήλ και δεν έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα. Του έδινε μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξουν: είτε να λάβουν το ποσό των 3.500 δολαρίων και να φύγουν οικειοθελώς, μέχρι τις αρχές Απριλίου, για τη χώρα τους ή κάποια τρίτη χώρα ή να συλληφθούν και να παραμείνουν επ' αόριστον στη φυλακή, μέχρι να συμφωνήσουν στην απέλασή τους.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν ωστόσο σε ποια "τρίτη" χώρα θα μπορούσαν να απελαθούν αυτοί οι άνθρωποι, δεδομένου ότι το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι η ζωή τους μπορεί να διατρέξει κίνδυνο αν τους στείλει πίσω στο Σουδάν ή την Ερυθραία. Το καθεστώς της Ερυθραίας κατηγορείται από τον ΟΗΕ για "γενικευμένα και συστηματικά" εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όσο για το Σουδάν, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.

Η προσωρινή εντολή που εξέδωσε το Δικαστήριο απαγορεύει στο κράτος να απελάσει τους παράτυπους μετανάστες σε μια τρίτη χώρα.
 zougla.gr
 15/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin